Zwangerschapsklachten

Tijdens een zwangerschap verandert de hormonale balans aanzienlijk. Ook de fysieke verandering van de steeds groter wordende baarmoeder speelt mee. Als dit allemaal goed verloopt heeft iemand weinig klachten tijdens de zwangerschap. In principe is een zwangerschap volkomen natuurlijk en geen ‘ziekte’.
Toch zijn bepaalde klachten o.a. door hormonale disbalans veelvoorkomend, zoals misselijkheid (ook ná de 3 mnd), stemmingswisselingen, vermoeidheid, jeuk, bekkeninstabiliteit, rugklachten, hoge bloeddruk, vocht vasthouden, aambeien, urine-incontinentie, obstipatie of maagzuur.

  
Wat kun je doen bij klachten tijdens de zwangerschap?

In veel gevallen is het moeilijk om zelf iets te doen aan deze klachten. Belangrijk is in ieder geval om te zorgen dat je voldoende rust krijgt en je realiseert dat zwanger zijn ook energie kost. Probeer elke dag even stil te staan bij het feit dat je in verwachting bent. Gezond eten is altijd goed: verse groenten en fruit, matig met zout en voldoende ijzerhoudende voedingsmiddelen.

Hoe werkt de homeopathische behandeling?

De homeopaat zal altijd navragen wat uw klachten zijn en alles wat daarmee te maken heeft. Verder zal de homeopaat navragen wanneer deze klachten precies ontstaan zijn. Soms kan een vervelende gebeurtenis of samenloop van omstandigheden ook zorgen voor spanningen tijdens de zwangerschap waaruit vervolgens klachten ontstaan. De homeopaat zal ook vragen of er iets is wat enigszins verlichting biedt aan de klachten. Verder wordt nagevraagd of u warmbloedig bent of kouwelijk, hoe uw stemming is, in welk eten u veel zin heeft of juist een aversie tegen heeft, hoe u slaapt, of u nog andere klachten heeft etc.
Op basis van dit geheel aan informatie baseert een homeopaat de middelkeuze. Dit middel past bij uw gehele symptoombeeld en kan uw klachten snel verlichten, zodat u weer kunt genieten van de zwangerschap! Het is zeker niet ‘normaal’ om klachten te hebben als je in verwachting bent. Helaas komt het echter wel veel voor, maar dat is dus niet nodig.

Daarbij is homeopathie volkomen natuurlijk, heeft het geen bijwerkingen en is het veilig voor moeder en kind.

homeopathie nvkh

Informatie en Afspraken

 • 06-36013433
 • Als u de voicemail krijgt, graag uw naam en telefoonnummer inspreken, dan bel ik u zo spoedig mogelijk terug.
 • Mail: info@homeopathievandeven.nl
 • Openingstijden: maandag t/m donderdag
  van 9.00 -17.30 uur, op afspraak.

Praktijk Adres

 • Pastoor van Haarenstraat 44
  5464 VH Mariaheide (tussen Veghel en Uden)
 • KvK: 17245374
  BTW-ID: NL001768467B18
  AGB-codes:90037629 en 90016239 Koepelorganisatie
 • RBCZ logo CMYK payoff transparant lichte achtergrond