Reumatoïde artritis, artrose, jicht, ziekte van Bechterew, spierreuma en fibromyalgie

Onder ‘reuma’ worden in de volksmond veel verschillende aandoeningen verstaan waaronder ook spierreuma, jicht, de ziekte van Bechterew, fibromyalgie, artrose etc. In dit artikel gaat het over reumatoïde artritis, maar voor alle vormen van reuma is een homeopathische behandeling mogelijk. Dit is een chronische ontsteking van het synovium (vlies) van de gewrichten. Reumatoïde artritis is een auto-immuunziekte. Dit wil zeggen dat het immuunsysteem antistoffen aanmaakt tegen het eigen lichaam en dus als het ware zichzelf aanvalt. De symptomen bestaan vooral uit ochtendstijfheid, pijn bij beweging en zwelling, dit alles door de chronische gewrichtsontstekingen.

Reumatoïde artritis is niet erfelijk.


Wat kan er aan gedaan worden?

Reumatoïde artritis is een serieuze en zeer vervelende aandoening. Er zijn helaas weinig dingen die je zelf kunt doen om verlichting te geven. Typisch is wel dat de klachten vaak verbeteren zolang men verblijft in een droog en mild klimaat zoals bijvoorbeeld in Spanje.

In veel gevallen is het meest belangrijke om de pijn en stijfheid te bestrijden en de gewrichtsontstekingen te verminderen, zodat men zo goed mogelijk kan functioneren.

Reguliere medicatie bestaat vaak uit zware middelen die het immuunsysteem onderdrukken. Op deze manier verminderen de ontstekingen, maar wordt ook uw algehele afweersysteem helaas onderdrukt. Bovendien kunnen de bijwerkingen heftig zijn. Deze medicijnen moeten vaak levenslang ingenomen worden. 


Hoe werkt de homeopathische behandeling?

Zoals altijd is het allerbelangrijkst bij de homeopathische behandeling dat we kijken naar de oorzaak van de klachten. Als je die weg kunt nemen, zal de neiging van het lichaam tot ontstekingen afnemen en de klachten sterk verminderen of zelfs verdwijnen. De homeopaat kijkt daarom niet alleen naar uw klachten, maar ook naar uw gehele karakter en wanneer de klachten voor het eerst opgekomen zijn.

Om tot het goede homeopathische middel te komen vraagt de homeopaat waardoor uw klachten enigszins verlichten, bv door warmte of kou, beweging, seizoen, voedsel etc. Ook wordt nagevraagd wat u het aller-vervelendst van de ziekte vindt.
We gaan er hierbij van uit dat uw symptomen de taal uw lichaam zijn. Zo geeft uw lichaam aan wat het nodig heeft en wat er aan de hand is.
Op basis hiervan geeft de homeopaat u het middel dat precies bij u past.


Door hun pijn en ongemak kunnen ze heel erg geïrriteerd raken en niemand in de buurt willen hebben, zelfs hun naasten niet.

Na een paar korrels van dit middel konden zijn gewrichtsontstekingen in de loop van enkele maanden sterk verminderen. Hij hoefde daarvoor niet vooraf te stoppen met zijn reguliere medicatie. Homeopathische middelen kunnen daarmee prima samengaan. Afbouwen kan altijd nog in goed overleg met uw arts als uw klachten verminderen.

homeopathie nvkh

Informatie en Afspraken

 • 06-36013433
 • Als u de voicemail krijgt, graag uw naam en telefoonnummer inspreken, dan bel ik u zo spoedig mogelijk terug.
 • info@homeopathievandeven.nl
 • Maandag t/m donderdag
  van 9.00 -17.30 uur.

Praktijk Adres

 • Pastoor van Haarenstraat 44
  5464 VH Mariaheide (tussen Veghel en Uden)
 • KvK: 17245374
  BTW-ID: NL001768467B18
  AGB-codes:90037629 en 90016239 Koepelorganisatie
 • RBCZ logo CMYK payoff transparant lichte achtergrond