Vruchtbaarheidsproblemen

Verminderde vruchtbaarheid kan optreden bij zowel de vrouw als de man. Men spreekt van verminderde vruchtbaarheid wanneer een vrouw langer dan een jaar niet zwanger raakt, ondanks regelmatig vrijen. Veel vrouwen hebben hiervóór al problemen met de menstruatie, in de zin dat die onregelmatig is, zeer pijnlijk of zelfs uitblijft. Soms beginnen zij hierdoor al vroeg aan de anticonceptiepil in een poging om minder last van te hebben van deze klachten, vaak met succes.

Echter op het moment dat ze stoppen met de pil omdat ze zwanger willen worden, heeft het lichaam van de vrouw niet het vermogen om zelf de hormonen weer in evenwicht te brengen. Veel voorkomende vruchtbaarheidsklachten bij vrouwen zijn o.a. het poly-cysteus ovarium syndroom (PCO), verstopte eileiders door verkleving na een operatie of ontsteking in de buik, endometriose, of afwijkend baarmoederslijmvlies.

Bij de man kan er sprake zijn van een verminderde kwaliteit van de zaadcellen, o.a. door vroegere ontsteking van de zaad-/bijbal, een operatie wegens niet goed ingedaalde testikel of een geschiedenis van kanker met daarbij bestraling of chemotherapie.

innesteling

.

Wat kun je doen bij verminderde vruchtbaarheid?

Door verminderde vruchtbaarheid geeft je lichaam aan dat er problemen zijn. Deze zul je eerst moeten aanpakken. Wat je zelf al kunt doen is alle factoren uitschakelen die negatief de vruchtbaarheid kunnen beïnvloeden, zoals roken, overmatig drinken, te weinig vitamine C of teveel stress.

Ver voordat je aan kinderen wilt beginnen kun je ook zorgen dat je lichaam niet teveel hormonen binnen krijgt. De pil doorslikken zodat je geen tussentijdse bloeding meer hebt is zeer onderdrukkend voor je hormoonstelsel en je natuurlijke cyclus. In plaats van een zware anticonceptiepil, kun je ook een lichtere nemen of een andere optie proberen als anticonceptie etc.

Over het algemeen zijn de beste mogelijkheden voor genezing en een goede vruchtbaarheid in het begin, vóórdat je al teveel technieken toepast en hormonen gaat slikken. Uit laten zoeken door een gynaecoloog wat er aan de hand is en waar het probleem zit is wel heel belangrijk.

.

Hoe werkt de homeopathische behandeling?

De beste kans om uw vruchtbaarheid te behandelen is om zo vroeg mogelijk in het proces naar een klassiek homeopaat, acupuncturist of andere gedegen alternatieve therapie te gaan. In veel gevallen is dan de weg naar moderne ingrijpende technieken overbodig. Een homeopaat zal u niet aan het lijntje houden: als er binnen een aantal maanden geen resultaten zijn, is de kans klein dat het lukt met homeopathie en kunt u alsnog een andere weg in slaan.

Ook een twee-sporenbeleid is mogelijk, waarbij de behandeling in het ziekenhuis ondersteund wordt met homeopathie. Hierdoor is de kans van slagen veel groter.

Vruchtbaarheidsproblemen zijn vaak overgeërfd van vorige generaties. Ook daarvoor kan de homeopaat een middel inzetten. In de meeste gevallen zal hij zoeken naar het passende middel voor uw huidige klachten, uw persoonlijkheid en uw medische verleden.

In sommige gevallen kan ook een protocol-behandeling ingezet worden, waarbij u op bepaalde dagen van de cyclus bepaalde homeopathische middelen neemt. Hierdoor worden alle mogelijke blokkades opgeheven. Dit is een onderzochte en beproefde methode waarbij men uit ervaring weet dat de kans van slagen 75-80% is.

Het hele idee van genezing is dat u weer teruggaat naar uw natuurlijk evenwicht, waarin uw organen weer goed functioneren en u gezond bent en zwanger kunt raken. In zekere zin is de verminderde vruchtbaarheid dus een beschermingsmechanisme van uw lichaam.

Problemen met de vruchtbaarheid voorspellen ook toekomstige klachten. Zo hebben veel vrouwen die problemen hebben met de menstruatie later ook moeite om zwanger te raken, hebben zij meer complicaties tijdens de bevalling en meer klachten ná de bevalling. Homeopathie werkt in deze zin dus ook preventief!

homeopathie nvkh

Informatie en Afspraken

 • 06-36013433
 • Als u de voicemail krijgt, graag uw naam en telefoonnummer inspreken, dan bel ik u zo spoedig mogelijk terug.
 • Mail: info@homeopathievandeven.nl
 • Openingstijden: maandag t/m donderdag
  van 9.00 -17.30 uur, op afspraak.

Praktijk Adres

 • Pastoor van Haarenstraat 44
  5464 VH Mariaheide (tussen Veghel en Uden)
 • KvK: 17245374
  BTW-ID: NL001768467B18
  AGB-codes:90037629 en 90016239 Koepelorganisatie
 • RBCZ logo CMYK payoff transparant lichte achtergrond