Astma en COPD

Astma is een chronische ontstekingsziekte van de luchtwegen die wordt gekenmerkt door belemmering van de luchtstroom en spasmen van de bronchiën. De symptomen zijn benauwdheid, kortademigheid, hoesten en een piepende ademhaling. Je kunt een astma-aanval krijgen door prikkelende stoffen in te ademen, doordat je verkouden bent, bij zware inspanning of door stress. De ernst van de aandoening verschilt per persoon en kan heel licht tot levensbedreigend zijn. Het aantal mensen met astma is de laatste 40 jaar erg toegenomen. Dit zou o.a. komen door minder schone  lucht, meer uitlaatgassen en hogere ozonniveau’s.

Volgens anderen komt het doordat de hygiëne zo is toegenomen, dat kinderen niet meer voldoende blootgesteld worden aan bacteriën en virussen om de afweer te ontwikkelen. Ook kinderen die geboren zijn met een keizersnee hebben een grotere kans op astma, omdat ze geen ‘goede’ bacteriën hebben binnengekregen bij het passeren van het geboortekanaal.

Wat kun je doen bij astma?

Als je eenmaal astma hebt kun je gebruik maken van reguliere medicatie zoals inhalers die kort- of langwerkend zijn. Soms is het dan heel leefbaar, maar de aandoening verdwijnt niet. Als je ook allergisch bent kun je je huisdieren wegdoen en alles goed schoonhouden of bv geen parfum gebruiken als dat de astma verergert. Om astma te voorkomen is het belangrijk om kinderen met eczeem zo weinig mogelijk in te smeren met hormoonzalven/corticosteroïden, omdat dit op de lange termijn symptoomonderdrukkend werkt en er een ernstigere aandoening zoals astma kan ontstaan. Zeker als deze aandoening al in de familie voorkomt.

 

 
Hoe werkt de homeopathische behandeling?

Een homeopathisch middel kan de astma doen verdwijnen of de symptomen minimaliseren op natuurlijke wijze. Voor de homeopaat is het belangrijk goed te weten sinds wanneer je last hebt gekregen van astma en of je daarvoor al andere klachten had. Ook is de vraag waardoor bij jou de astma-aanval opkomt: door koude lucht, vochtige lucht/mist, inspanning, allergie, uitlaatgassen, huisdieren, parfum of bv stress of meestal 's nachts. Verder wordt gevraagd hoe voor jou de astma is, waar heb je tussendoor last van en waar heb je last van tijdens een acute aanval? Zijn er dingen die het kunnen verbeteren? Zo hebben sommige mensen helemaal geen last als ze in de bergen zijn. Daarnaast vraagt de homeopaat ook altijd wat andere dingen zoals hoe je slaapt, hoe je bent van karakter, wat je graag eet of vies vindt, hoe je slaapt en of je het eerder koud of warm hebt. Op basis van al deze informatie samen wordt het passende, individuele homeopathische middel gekozen. De kleine korrels kun je laten smelten in je mond. Na een week of vier heb je kunnen merken of het middel helpt voor jouw klachten.

homeopathie nvkh

Informatie en Afspraken

 • 06-36013433
 • Als u de voicemail krijgt, graag uw naam en telefoonnummer inspreken, dan bel ik u zo spoedig mogelijk terug.
 • info@homeopathievandeven.nl
 • Maandag t/m donderdag
  van 9.00 -17.30 uur.

Praktijk Adres

 • Pastoor van Haarenstraat 44
  5464 VH Mariaheide (tussen Veghel en Uden)
 • KvK: 17245374
  BTW-ID: NL001768467B18
  AGB-codes:90037629 en 90016239 Koepelorganisatie
 • RBCZ logo CMYK payoff transparant lichte achtergrond