Schildklierklachten

De schildklier is een hormoon producerende klier die tegen de luchtpijp zit net onder de adamsappel. De schildklier regelt o.a. de stofwisseling. Bij een te traag werkende schildklier (hypothyroïdie) is er een te laag metabolisme, moeheid, gewichtstoename, broze haren en een doffe huid. Bij een te snel werkende schildklier (hyperthyroïdie) is er nerveuze rusteloosheid, hartkloppingen, gewichtsverlies ondanks een grote eetlust, beven en bv zweten. Daarnaast kan in beide gevallen de schildklier zichtbaar vergroot zijn.

Door verschillende oorzaken produceert de schildklier te weinig of juist teveel hormonen en daardoor kun je erg ontregeld raken.

Wat kun je doen bij klachten aan de schildklier?

Met verschillende reguliere medicatie kan men de schildklier langzamer of juist sneller laten werken. Het gevaar is echter dat de dosis te hoog is en je naar de andere kant doorslaat. Daarnaast zijn mensen zelden van alle klachten af. Zo is de rusteloosheid bij een te snel werkende schildklier en de moeheid bij een te traag werkende schildklier moeilijk te behandelen.
Verder is er helaas weinig dat je zelf kunt doen om de klachten te verminderen. Het belangrijkst is dat de oorzaak wordt aangepakt: de vraag is waaróm werkt je schildklier niet goed?

Hoe werkt de homeopathische behandeling?

De homeopaat zal vragen sinds wanneer je last hebt gekregen van de schildklier en hoe de symptomen zich uiten. Werkt je schildklier te snel of te langzaam? Ze wil alles weten van de klachten. Ook wordt gekeken wat er op dat moment aan de hand was in je leven of wat er aan vooraf is gegaan. Soms kunnen schildklierklachten ontstaan na een stressvolle of verdrietige periode. Ook zal zij vragen of je nog andere klachten hebt en of deze klachten ook in de familie voorkomen. Verder wordt gevraagd hoe je karakter is, of je het eerder warm of koud hebt, wat je graag eet of wat je vies vindt en wat je het meest vervelende vindt van de klachten. Op basis van al deze informatie zoekt de homeopaat een passend, individueel homeopathisch middel. Je merkt dan gaandeweg dat het beter gaat. Als je waardes verbeteren kun je soms ook met minder medicatie toe.

homeopathie nvkh

Informatie en Afspraken

 • 06-36013433
 • Als u de voicemail krijgt, graag uw naam en telefoonnummer inspreken, dan bel ik u zo spoedig mogelijk terug.
 • Mail: info@homeopathievandeven.nl
 • Openingstijden: maandag t/m donderdag
  van 9.00 -17.30 uur, op afspraak.

Praktijk Adres

 • Pastoor van Haarenstraat 44
  5464 VH Mariaheide (tussen Veghel en Uden)
 • KvK: 17245374
  BTW-ID: NL001768467B18
  AGB-codes:90037629 en 90016239 Koepelorganisatie
 • RBCZ logo CMYK payoff transparant lichte achtergrond