Het eerste consult

Consult Homeopathie Hannie van de Ven Homeopaat Veghel Uden MariaheideEen klassiek homeopaat baseert de behandeling op het gehele beeld van iemand als mens.
Bij de eerste afspraak wil ik u daarom beter leren kennen. Bij iedere persoon uiten klachten zich op een andere manier, dus ik wil alles weten van de klacht waarmee u komt, met name de opvallende en typische dingen. Verder kijk ik sinds wanneer uw klachten ontstaan zijn, welke andere ziektes u gehad heeft in het verleden en welke klachten er in de familie voorkomen. Maar ik vraag ook wat u lekker of juist vies vindt om te eten, hoe u slaapt en of u het eerder warm of koud heeft. Tenslotte wil ik ook weten hoe uw karakter is en waar u gevoelig voor bent.
Het eerste consult duurt ongeveer anderhalf uur.

Bij kinderen vraag ik in het eerste consult ook naar de zwangerschap, de bevalling en de babytijd. Tijdens het consult kijk ik verder naar het gedrag van het kind en hoe het speelt. Een goede observatie hiervan kan mij ondersteunen bij het vinden van het middel. Bovendien kan een kind, zo gauw het kan praten, zijn eigen zegje doen als het wil. Ieder kind heeft zo zijn eigen verhaal. Ik gebruik hierbij tevens mijn achtergrond als kinder- en jeugdpsychologe.

Na afloop van het consult ga ik, op basis van wat ik gehoord en gezien heb, zoeken naar een passend middel. Het middel, in de vorm van korrels, stuur ik u toe. De korrels kunt u op de tong laten smelten. Soms kost het enige tijd en moeite om samen precies dat middel te vinden dat bij u past, maar u zult merken dat het passende homeopathisch middel u heel veel goed doet, zowel op lichamelijk als geestelijk vlak.

Hannie van de Ven Homeopathie homeopaat Veghel Uden MariaheideHet vervolgconsult

Na 4 weken is er een vervolgconsult om te kijken hoe het nu met u gaat. Een vervolgconsult duurt 30 tot 45 minuten. Het is belangrijk dat u bij uzelf nagaat wat er verandert na inname van het middel, niet alleen lichamelijk, maar ook wat betreft uw emoties en gedachten en hoe u zich verder voelt. Het is moeilijk om van te voren aan te geven hoeveel consulten u nodig heeft. Dit hangt af van de aard van de klachten en hoe lang de klachten al bestaan. Chronische klachten hebben soms wat tijd nodig om helemaal te verdwijnen, maar u merkt vaak al meteen een verbetering.

 

homeopathie nvkh

Informatie en Afspraken

 • 06-36013433
 • Als u de voicemail krijgt, graag uw naam en telefoonnummer inspreken, dan bel ik u zo spoedig mogelijk terug.
 • info@homeopathievandeven.nl
 • Maandag t/m donderdag
  van 9.00 -17.30 uur.

Praktijk Adres

 • Pastoor van Haarenstraat 44
  5464 VH Mariaheide (tussen Veghel en Uden)
 • KvK: 17245374
  BTW-ID: NL001768467B18
  AGB-codes:90037629 en 90016239 Koepelorganisatie
 • RBCZ logo CMYK payoff transparant lichte achtergrond